Pagini

miercuri, 28 aprilie 2010

OUG nr. 36/2010

  
OUG nr. 36/2010 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 268, din 26 aprilie 2010

Noile masuri dau posibilitatea autoritatilor sa verifice daca persoana care a solicitat concediul medical necesita, intr-adevar, ingrijiri medicale.

Astfel, potrivit OUG nr. 36/2010, verificarea prezentei asiguratilor aflati in incapacitate temporara de munca la adresa de domiciliu sau la resedinta indicata se efectueaza de catre platitorii de indemnizatii, insotiti, daca este cazul, de un reprezentant al politiei, avandu-se in vedere programul individual de recuperare recomandat de catre medicul specialist.

O alta noutate o reprezinta prelungirea concediului care se va putea face incepand cu a 61-a zi, fata de cea de-a 91 zi cum era prevazut in legislatia veche. 

Actul normativ publicat in Monitorul Oficial prevede ca pentru a beneficia de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, trebuie indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
a) sa indeplineasca stagiul minim de cotizare;
b) sa prezinte adeverinta de la platitorul de indemnizatii din care sa reiasa numarul de zile de concediu de incapacitate temporara de munca avute in ultimele 12 luni, cu exceptia urgentelor medico-chirurgicale sau a bolilor infectocontagioase din grupa A;
c) sa fie prezente la domiciliu sau la adresa indicata, dupa caz, in intervalul de timp si in conditiile stabilite prin normele de aplicare a prezentei ordonante de urgenta, in vederea exercitarii verificarii de catre reprezentantii platitorilor de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate.”OUG nr. 36/2010                                                            

FSANP - ok pentru prelungirea acordului

 FSANP acceptă prelungirea Acordului privind raporturile de serviciu ale funţionarilor publici cu statut special până la 31.12.2011


FSANP - Prelungire Acord privind raporturile de serviciu ale fpss                                                                   

marți, 27 aprilie 2010

Raspunsuri ANP la adresele inaintate de FSANP: salarizare si transport

Adrese ANP Salarizare Si Transport                                                                

joi, 22 aprilie 2010

Proiecte de acte normative în lucru la Ministerul Justiţiei

Mai jos aveţi lista cu proiectele de acte normative aflate în lucru pentru avizare / aprobare la Ministerul Justiţiei

Proiecte Acte Normative in Lucru La MJ                                                            

marți, 20 aprilie 2010

Analizarea situaţiei economice a Penitenciarului Pelendava.

În cursul zilei de azi a avut loc o întâlnire la sediul ANP, între reprezentanţii sindicali ( S. Dumitrașcu – Preşedinte FSANP, G. Bran – preşedinte Sindicatul Pajura), cei ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi conducerea Penitenciarului Pelendava, tema discuţiei fiind analizarea situaţiei economice a Penitenciarului Pelendava.

În urma discuţiilor purtate s-a căzut de acord cu privire la:
• Contestarea răspunsului ANRMAP;
• Aprobarea planului de producţie;
• In paralel Pelendava va fi definita prin ROF unitate de productie


http://dl.transfer.ro/transfer_ro-20apr-ceda41c33b2.zip

miercuri, 14 aprilie 2010

marți, 13 aprilie 2010

PROTEST

Către Ministerul Justiţiei
Domnului Cătălin Marian PREDOIU, ministrul justitiei



Domnule ministru,

Sindicatul PAJURA Dolj, membru al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din ANP, protestează față de situaţia creată la Penitenciarului Giurgiu, în relaţia cu Sindicatul Fraternitatea, afiliat Federației Sindicatelor din Administrația Naționala a Penitenciarelor.

Considerăm că alegerea făcută de fostul Director al Penitenciarului Giurgiu, domnul Adrian Dicu, procuror la Parchetul de pe lângă  Înalta Curte de Casaţie si Justiţie, de a-l chema în judecată pentru calomnie pe Preşedintele Sindicatului  Fraternitatea al Penitenciarului Giurgiu, dl Comoreanu Adrian, nu poate decât să  permanentizeze o stare conflictuală, nedorită de altfel decât de domnul Adrian Dicu. 
Dl Comoreanu, in calitatea de lider de sindicat, a tras un semnal de alarmă faţă de abuzurile comise în Penitenciarul Giurgiu,de către dl procuror Adrian Dicu, la acea dată Director al Penitenciarului Giurgiu, abuzuri de care a-ţi luat cunoştinţă şi care au fost relatate pe larg şi în presă, creând  astfel prejudicii de imagine atât instituţiei pe care fusese desemnat să o conducă, cât şi instituţiei pe care o conduceţi. 
Aceste sesizări au dus în final la demiterea acestuia de la conducerea Penitenciarului Giurgiu. Proba veritătii a fost deja făcuta documentat de către Corpul de Inspecție al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, de către Ministerul Justitiei si de către CSM prin revocarea dlui procuror Adrian Dicu din funcția de conducere.
În aceste condiţii, vă solicităm medierea acestui conflict, fapt ce ar detensiona şi ar da consistenţă unor relaţii bazate  pe respect reciproc între Ministerul Justitiei şi organizaţiile sindicale din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

În speranţa că veţi înţelege demersul nostru şi că nu vrem decât să ajungem la o soluţie amiabilă, vă asigurăm de întregul nostru sprijin.



Cu deosebită consideraţie,
Președinte
L.G.Bran

miercuri, 7 aprilie 2010

Raspunsul ANP cu privire la plata sentintelor definitive

La pozitia 16 din anexa se găseste Penitenciarul Pelendava cu sentinta civila 6441din 03.12.2010 - plata orelor suplimentare pentru salariatii civili , MEMBRII AI SINDICATULUI PAJURA DOLJ, suma de plată fiind de 106.485 LEI

Raspuns ANP - Plata sentintelor executorii