Pagini

luni, 1 februarie 2010

Solicitare FSANP - convocarea de urgenta a Comisiei Mixte de Dialog Social

Domnule subsecretar de stat
Domnule director general


Avand in vedere urgenta adoptarii ordinului ministrului justitiei de aplicare a legii privind salarizarea unitara in sistemul penitenciar, in conditiile consultarii reale a organizatiilor sindicale reprezentative solicitam convocarea de urgenta a Comisiei Mixte de Dialog Social, in plen sau la nivel de grup de lucru cu participarea reprezentantilor ANP, ai Ministerului Justitiei si ai organizatiilor sindicale reprezentative. In acest sens va asiguram de deplina disponibilitate a reprezentantilor FSANP pentru finalizarea proiectului de OMJ.

FSANP a transmis deja observatii si completari initiatorului, solicitam ca acestea sa fie discutate de urgenta astfel incat proiectul sa poata fi adoptat in timp util fiind totodata evitate disfunctionalitatile inerente adoptarii acestui proiect in forma prezentata de initiator. Principalele probleme sunt legate de o serie de dispozitii neclare, de lipsa de coerenta si de modul efectiv de calcul al salariului pentru anul 2010.

Folosim acest prilej pentru a solicita Ministerului Justitiei desemnarea unui consilier care sa realizeze legatura ANP - MJ si sa faciliteze dialogul cu organizatiile sindicale, inclusiv gestionarea activitatii Comisiei susamintite. Deasemena solicitam ca Acordul privind Transparenta sa fie semnat de urgenta,avand in vedere ca s-a ajuns la o forma agreata de parti, si reamintim ca trebuie dispuse masuri concrete de punerea in aplicare a prevederilor Acordului Colectiv, in special in ceea ce priveste angajamentul privind imbunatatirea conditiilor de lucru.

Cu stima

---
Sorin Dumitrascu
Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor
Str. Maria Ghiculeasa, nr. 47
Sect. 2, Bucuresti
Mobil (+4)0748 880 ZZZ
Fax (+4)0318 175 ZZZ
www.fsanp.ro

0 comentarii: