Pagini

joi, 10 decembrie 2009

Intalnire Ministerul Finantelor Publice

La sediul Ministerul Finantelor Publice au fost analizate azi solicitarile FSANP referitoare la acoperirea drepturilor salariale restante - echipament si ore suplimentare - si la asigurarea unui buget pentru imbunatatirea conditiilor de lucru. Intalnirea de lucru a pornit de la discutarea incasarilor la bugetul de stat si situatia cheltuielilor pe sistemul justitiei si cel penitenciar.

In urma discutiilor a fost identificata posibilitatea platii orelor suplimentare inregistrate in cursul anului 2009 fiind necesara suma de aproximativ 5 milioane RON. In cursul zilei, posibilitatea suplimentarii bugetului ANP cu aceasta suma a fost analizata impreuna cu domnul secretar de stat Gheorghe Gherghina si doamna secretar de stat Gratiela Iordache, concluzia fiind ca vor fi pregatite documentele necesare, decizia finala urmand sa apartina primului ministru.

In perioada urmatoare vor continua, cu sprijinul Cartel Alfa, discutiile la nivel de MFP si la nivelul Guvernului in incercarea de a fi identificate si alte solutii. De precizat ca nu exista garantii ferme in sensul obtinerii fondurilor necesare platii drepturilor restante si a evitarii escaladarii conflictului de munca, insa actorii institutionali implicati sunt de acord ca trebuie gasite solutii viabile de urgenta; achitarea celor 150.000 de ore suplimentare fiind obligatorie.

In cursul zilei de maine MJLC va formula o solicitare oficiala catre MFP referitor la suplimentarea bugetului pentru ANP, urmand ca FSANP sa sprijine acest demers impreuna cu reprezentantii Confederatiei Sindicale Cartel Alfa. Procedurile de declansare a grevei continua, angajatorul urmand a fi notificat conform dispozitiilor legale cu 48 de ore in prealabil, daca nu vor fi solutionate revendicarile salariale.

0 comentarii: