Pagini

vineri, 18 decembrie 2009

A încetat conflictul de muncă

Azi 18.12.2009 la sediul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) s-a convenit stingerea conflictului de munca in urma acceptarii tuturor revendicarilor formulate de sindicatele reprezentative si a semnarii Actului Aditional la Acordul Colectiv privind Raporturile de Serviciu.

Greva de avertisment notificata de organizatiile sindicale pentru data de 23 decembrie 2009, orele 10.00 - 12.00 este astfel anulata. FSANP va monitoriza punerea in practica a acestui Acord si va sprijini ANP in acest demers.

Prin Actul Aditional angajatorul se obliga sa constituie un fond de 15% din bugetul anual pentru imbunatatirea conditiilor de lucru; neacceptarea acestei solicitari fiind de altfel si motivul acutizarii conflictului de munca. ANP va aloca pentru programe de perfectionare profesionala 10% din veniturile proprii incasate.

Programul de lucru se va stabili la nivel de unitati cu acordul organziatiilor sindicale fiind prevazuta posibilitatea alegerii variantei optime, iar compensarea si plata orelor suplimentare beneficiaza de o reglementare clara ANP avand responsabilitatea operationalizarii acestor prevederi.

Orele lucrate in zilele de repaos saptamanal sau in sarbatori legale sunt platite cu un spor de 100% din salariul de baza, iar Ziua Personalului din Penitenciare (29 iunie) este zi libera platita.


Act Aditional La Acordul Colectiv 18.12

0 comentarii: