Pagini

luni, 11 ianuarie 2010

informare FSANP

1. Buget Administratiei Nationale a Penitenciarelor i s-a alocat un buget insuficient si au apărut probleme la asigurarea plății unor drepturi salariale precum transport sau ore suplimentare, impedimentele fiind deplanificare sau legislative. FSANP a formulat o propunere în acest sens și a discutat-o cu ANP si MJ. In esenta din 1400 mil lei s-au propus in buget 756, iar in urma discutiilor s-a stabilit ca MJ va cere suplimentarea cu 97 mil, sumă ce ar asigura fără probleme drepturile salariale și ar echilibra bugetul pentru bunuri și servicii. Au fost accesate tot felul de parghii politice, exista sanse sa se mai suplimenteze.

2. Salarizare. Comisia bipartita pe salarizare nu s-a intrunit saptamana trecuta, amanarea fiind solicitata de Ministerul Finantelor. Pe zona noastra (ordine publica, aparare si siguranta nationala) suntem reprezentati in Comisie de un membru al BEx al FSANP, in functie de ce alte activitati sunt. Probleme tehnice sunt o gramada. Inca nu avem idee cum va arata un salariu in 2010.

3. DPCT. In data de 08.01.2010, dl Stef, seful DPCT, a prezentat activitatea directiei in prezenta conducerii ANP si a reprezentantilor MJ, FSANP si SNLP. Cantitativ, cel putin se poate constata o crestere de volum de activitate in ultimii ani. Zona normativa ramane o problema majora, iar directia este inca in cautarea unei identitati. Conducerea DPCT admite ca sunt probleme legate de calitatea personalului si a lucrarilor si promite ca acolo unde se comit abuzuri se vor lua masuri. Presedintele FSANP, domnul Sorin Dumitrascu, a discutat in amanunt de speta de la Tg Jiu si acolo credem ca vom avea dovada bunelor intentii si a concretizarii acestora.

Opinia DPCT este ca este de preferat ca directia sa functioneze ca un serviciu de informatii nu unul operativ. S-a discutat pe diferenta tehnica, inca nu ne-am lamurit pe deplin. Au fost prezentate si cateva cazuri concrete.

4. Reorganzare. FSANP nu este de acord cu desfiintarea de posturi; conducerea ANP are tot felul de idei utopice. Speram ca saptamana viitoare sa ajungem la un numitor comun.

0 comentarii: