Pagini

miercuri, 27 ianuarie 2010

Proiect de Lege privind sistemul unitar de pensii publice v26.01.2010

Ţinând cont de faptul că în ultima perioada s-a discutat intens despre salarizarea fpss, m-am gândit să schimbăm un pic tema şi să conturez ceva şi despre pensionare.

Pe pagina web a Ministerului Muncii am găsit ultima versiune a proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii publice (v26.01.2010), versiune ce se regăseşte mai jos, anexa nr. 6 fiind postată şi separat.

În anexa nr. 6 din mai sus menţionatul proiect de lege sunt prevăzute vârstele standard şi stagiile de cotizare pentru cadre militare si funcţionari publici cu statut special din domeniul apărării naţionale, ordinii publice si siguranţei naţionale.

După cum se prezintă anexa, vârsta standard de pensionare, stagiul complet si stagiul minim de cotizare în specialitate vor creşte fiecare cu câte o lună la fiecare 3 luni începând cu luna aprilie a anului 2011.

Astfel că, dacă în ianuarie 2011se vârsta de pensionare va fi de 55 de ani după un stagiu minim de cotizare în specialitate de 15ani, în luna ianuarie 2030 vârsta de pensionare va fi de 60 de ani, stagiu complet de cotizare, iar stagiu minim de cotizare în specialitate de 20 ani.

Clz: cei născuţi după luna ianuarie 1970 se vor pensiona la împlinirea vârstei de 60 de ani

LONG LIVE FPSS!!!


Proiectul de Lege Privind Sistemul Unitar de Pensii Publicei v26.01

Anexa 6 La Proiectul de Lege Privind Sistemul Unitar de Pensii Publicei

1 comentarii:

Anonim spunea...

o sa-mi cumpar un baston