Pagini

marți, 19 ianuarie 2010

Informare FSANP

Informare - Presedinte FSANP.


Ieri 18.01.2010 a avut loc intalnirea care ar fi trebuit sa se intample acum o saptamana. Am fost invitati candva in cursul zilei de sefa de cabinet a directorului general cu precizarea ca nu exista o agenda de lucru. La intalnire au participat Catalin Predoiu (MJ), Radu Ragea (MJ), Ioan Bala (ANP), Ionel Cel Mare (ANP), Tiberiu Ungureanu (ANP), Stefan Teoroc (SNLP), Mihaela Neacsu (SNLP), Edward Lucaci (FSANP) si Sorin Dumitrascu (FSANP).

Discutiile s-au purtat intre reprezentantii sindicatelor si ministrul justitiei, domnul Catalin Predoiu; subsecretarul de stat,dl. Ragea si conducerea ANP-ului avand interventii.

Salarizarea. Problema a fost ridicata pe fondul urgentei elaborarii legislatiei secundare (norme, nomenclator, ordine) si a problemelor legislative existente deja. dl. ministru confirma faptul ca Guvernul a ajuns la o forma finala a HG-ului de aplicare a legii si ca HG-ul pentru sectorul de aparare va fi semnat in timp util, in prezent lucrandu-se la OMJ-ul pentru ANP. Se pare ca MJ este singurul minister unde se depaseste acel 30% pe ordonator.

Se pare ca la nivel de Guvern exista dorinta de a respecta principiul potrivit caruia nimeni nu pierde la salariu, problema cheltuielilor bugetare in crestere fiind totusi vazuta ca foarte importanta. Ziua de 10 februarie este privita cu oarecare temeri de toti ministrii tocmai datorita acestor probleme de legislatie. Insa, cum toata lumea vrea liniste, problemele vor fi rezolvate in timp util.

Reorganizare. Am reluat pe scurt problemele legate de reorganizare, nu am intrat insa in detalii. Lipsa suportului legal si unele masuri duse la extreme au fost receptate de dl. ministru si cei prezenti de la ANP au primit dispozitia de a fi mai flexibili in ceea priveste unele criterii si de a rezolva problema de legalitate. Dl ministru chiar a facut recomandarea ca masuri precum mutarea sa nu fie luate in calcul, dupa ce am dat exemplul situatiei de la Tirgu Jiu. ANP inca nu ne-a raspuns la adresa de zilele trecute insa cred ca la acest moment inteleg ca problemele sunt serioase.

DPCT. Dl. ministru nu are motive de a fi multumit de activitatea DPCT insa doreste ca acest serviciu sa fie functional si sa fie controlat. Propunerea noastra a fost ca acest serviciu sa fie unul operativ nu unul de informatii. Se pare insa ca dl. Ragea si conducerea ANP prefera varianta serviciului de informatii. Oricum e o discutie lunga si va fi solutionata la nivel legislativ nu prin OMJ. La mijloc se pare ca inca mai sta arhiva SIPA.



Transparenta decizionala. A fost ridicata problema transparentei decizionale si a comunicarii interne care inca este deficitara. Dl.ministrul a promis ca va sema Acordul pe transparenta si va da dispozitii ca Directia Acte Normative din MJ sa urgenteze toate proiectele de acte normative aflate in lucru.

Aplicare ACS, finalizare CCM. Am punctat problema respectarii obligatiilor asumate prin ACS, atat dl. ministru cat si dl. Ragea fiind de acord ca respectarea angajamentelor este o prioritate in special in ceea ce priveste imbunatatirea conditiilor de lucru. In acest context am discutat despre buget si despre eventuale rectificari pe zonele sensibile (salarii, bunuri si servicii).

Vizite in penitenciare. Incepand din februarie dl.ministrul va incepe sa viziteze penitenciare insotit de conducerea ANP.

Intalnirea s-a incheiat cu promisiunea ca vom mai avea astfel de discutii informale si ca la nivel formal se va lucra mai intens.

0 comentarii: