Pagini

luni, 2 mai 2011

Scrisoare deschisa adresata premierului Emil Boc

Către

Primul Ministru al României, Emil BOC


Domnule Emil Boc,

Confederaţia Naţională Sindicală “Cartel ALFA” anunţă că a decis să plătească amenda de 200 de lei aplicată de jandarmi pentru “tulburarea liniştii publice” cetăţeanului care a scandat, recent, la Drobeta Turnu Severin, mai multe lozinci împotriva acţiunilor Guvernului şi a politicii actuale pe care o duce împotriva poporului român.ă fie, domnule prim-ministru, o dovadă că Ion Olteanu, cetăţeanul amendat, nu a tulburat decât liniştea guvernanţilor, a dumneavoastră personal pentru că vă aflaţi în imediata apropiere, faptul că nu aţi solicitat de îndată cercetarea cazului de reţinere abuzivă la sediul Jandarmeriei şi a loviturilor pe care protestatarul le dovedeşte cu acte medicale ?

În orice ţară democratică, un premier aflat în această situaţie ar fi cerut ministrului de Interne sancţionarea acestui act de antidemocratic îndreptat împotriva unui simplu cetăţean care are tot dreptul să protesteze, domnule prim-ministru, oricât de mult v-a deranjat adevărul celor rostite.

Ar fi trebuit, domnule prim-ministru, ca amenda să o plătiţi dumneavoastră.

Cu siguranţă decizia de a permite asemenea derapaje de la norme democratice, ba chiar de a nu acţiona, ulterior, în nici un fel, lăsând nesancţionat abuzul jandarmilor care ar fi trebui să vă asigure atât dumneavoastră protecţia, cât şi cetăţenilor din jur – chiar dacă aceştia au decis să protesteze – aminteşte de vremuri dictatoriale. Este profund nedemocratic ca nemulţumirea unui cetăţean care îşi manifestă protestul scandând lozinci să fie stopată prin „politica pumnului în gură” şi prin servirea lui ca exemplu altor potenţiali doritori de exprimare liberă a convingerilor personale şi nemulţumirilor legate de situaţia socială gravă în care oamenii au ajuns.

Având în vedere că nu este prima dată când grupuri de interese încearcă să pună pumnul în gură protestatarilor, inclusiv prin neeliberarea autorizaţiilor pentru manifestaţii dedicate unor diferite revendicări, Confederaţia Naţională Sindicală “Cartel ALFA” vă cere, domnule prim-ministru, să dispuneţi de urgenţă ministerelor, autorităţilor şi organelor de ordine să respecte toate legile în vigoare în privinţa dreptului cetăţenilor de a protesta împotriva oricăror măsuri pe care le consideră antidemocratice.

Domnule Prim Ministru respectaţi Constituţia şi dreptul la libera exprimare al cetăţenilor României !

Bogdan Iuliu HOSSU

Preşedinte CNS “Cartel ALFA”

1 comentarii:

Anonim spunea...

domnule bocescu sau domnule boc,,.......... eu va antreb unde este buna cuviinta obligatorie an cazul demnitatii voastre,, astfel mie m. m. an rezerva mi se fura lunar din pensia militara de 2070 roni,,.170 roni la impozit si alti 70 de roni la ,,c. a. s. iar an cazul unui ,,a. v. c. ,, gtav am antalnit medicii de la spitalul militar al ministerului de interne beti an cabinet care m au nenorocit prin neprezentare,,....apoi recent un derbedeu medic la fundeni m a dat afara an strada cand i am plans an fata ca nu pot sa merg ca si acum dealtfel ,cand i am spus drama suferita la spitalul militar al ministerului de interne o unitate demna candva,,. este acest derbedeu blestemat un subordonat al doamnei prof. dr. virginia ion ,neurologie fundeni etajul trei care functiona acum trei ani ca medic ancepator si lucra cu un medic an varsta comunicativ ce avea un implant cardiac,,.am avut sotia internata acolo si i bagam zilnic sume mari an buzunar,acum nu m a mai cunoscut nenorocitul iar tu prim ministru ami spui ca stau cu mana antinsa la tine,,eu am muncit greu pentru pensia mea militara ,tu ma furi cu cei 170 roni impozit si cu cei 70 de roni pentru ,,c. a. s. ,, iar eu nu pot sa merg nu am nici un sprijin sunt dat afara din spital gunoaie murdare,,...semneaza un militar disciplinat,,m. m. an rezerva tanase marian de la s. t. s. eu am fost candva coleg de liceu cu domnul general an rezerva acum tanase tudor,,. sa traiti domnilor moderatori cei demni de a privi drama mea an fata,,..