Pagini

miercuri, 13 octombrie 2010

Comunicat FSANP: “Ceremonia aruncării caschetelor”


Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), afiliată la CNS Cartel Alfa, organizează în data de 15 octombrie 2010 la ora 12.45, în fața sediului PD-L din București, Aleea Modrogan, Nr. 22

“CEREMONIA ARUNCĂRII CASCHETELOR”

“Ceremonia aruncării caschetelor” este un act de protest al personalului din penitenciare împotriva unei guvernări iresponsabile, pe cale de consecință ne manifestăm încrederea că domnul președinte Traian Băsescu, cauționar al acestei guvernări, va reacționa, de această dată, mai responsabil decât a făcut-o cu prilejul protestului din 24 septembrie 2010.

Participanții la acțiune nu vor scanda “Ieși afară, javră ordinară!”, iar caschetele nu vor avea însemne naționale și vor fi aruncate cât se poate de disciplinat și lipsit de intenția de a atenta la siguranța națională. Nu dorim să dăm ocazia Președintelui – Guvern de facto să denatureze revendicări de natură socială și să evite responsabilitatea pentru o guvernare incompetentă economic.

Personalul din penitenciare protestează împotriva reducerii salariilor și a intenției Guvernului de păstrare a acestei măsuri contrar prevederilor consituționale referitoare la caracterul temporar al unor măsuri de îngrădire a unor drepturi, admițând prin absurd că această măsură ar fi fost oportună.

Calificăm eliminarea pensiilor speciale pentru personalul din penitenciare ca fiind un act nesăbuit de agresiune împotriva unor persoane care și-au petrecut o bună parte din viață în condiții de lucru mizere și într-un mediu ce presupune un risc profesional imens.

Solicităm Guvernului măsuri de urgență pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru și plata celor câteva sute de mii de ore suplimentare efectuate și imposibil a fi recuperate. Solicităm organelor competente sancționarea fraudei prin care a fost votată Legea pensiilor în Parlamentul României.

Personalul din penitenciare va participa la acțiunea de protest în uniformă, în contextul acțiunilor de pichetare a sediilor partidelor politice guvernamentale și a locuințelor parlamentarilor puterii, organizate de către Confederațiile sindicale, în fiecare zi de vineri, în perioada 08 – 22 octombrie 2010.

Până la data prezentului comunicat Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) nu a anunțat nici un alt exercițiu de alarmare care, cu prețul a 48.000 de ore suplimentare și al opririi activității de obținere a veniturilor proprii din munca deținuților, să încerce a împiedica participarea personalului din penitenciare la acțiunile de protest.

În perioada următoare FSANP va participa la toate acțiunile de protest organizate de Cartel Alfa, inclusiv la încetarea generală a activității în penitenciare.
FSANP va sesiza organele competente împotriva conducerii ANP pentru recuperarea cheltuielilor nejustificate și a pierderilor cauzate de alarmarea tuturor penitenciarelor în încercarea de a opri protestele personalului.


Ceremonia aruncării caschetelor - 15.10.2010

0 comentarii: