Pagini

marți, 22 iunie 2010

Codurile de procedură penală şi civilă, adoptate de deputaţi

Deputaţii au adoptat, azi, proiectele privind Codul de procedură civilă şi Codul de procedură penală, Senatul fiind Cameră decizională în cazul acestor legi.

Proiectul privind Codul de procedură civilă a fost adoptat cu 213 voturi "pentru" şi o abţinere, iar Codul de procedură penală, 212 voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi trei abţineri.

Proiectele de lege au fost dezbătute pe articole marţi, deputaţii hotărând să dea şi votul final în aceeaşi zi.
Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, pe articole, Codul de procedură penală, deputaţii acceptând mai multe amendamente propuse de deputatul UDMR Marton Arpad. 

Tot azi, deputaţii au adoptat pe articole proiectul de lege privind Codul de procedură civilă.

Reprezentanţii tuturor grupurilor parlamentare au apreciat că proiectul de lege, în forma în care a ieşit de la comisia parlamentară specială, este "rodul unei munci de echipe".

Preşedintele acestei comisii parlamentare speciale, Daniel Buda (PDL), a declarat, în plenul Camerei, că noul Cod de procedură civilă "va fi un punct de referinţă în viaţa politică din România".

Senatul este Cameră decizională în cazul acestor legi.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis, luni, scrisori preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, în care reînnoieşte solicitarea ca, până la intrarea în vacanţa parlamentară, cele două Camere să aprobe proiectele Codului de procedură penală şi Codului de procedură civilă.

mediafax.ro

0 comentarii: