Pagini

miercuri, 2 iunie 2010

"Stirbit în prestigiu"

Am citit de curând un articol postat pe blogul Sindicatului Bistrița şi recunosc ca am rămas surprins de imaginea/imaginaţia ştirbită-n prestigiu a directorului Penitenciarului Bistriţa.
Domnul director a făcut o sesizare către comisia de disciplină a unității al cărui subiect este un coleg care nu a reușit sa-si achite la timp o datorie făcută către o terța persoană şi a încadrat această faptă la art.69, lit.a din 293 (
manifestări care aduc atingere prestigiului autorității sau instituției publice în care își desfășoară activitatea).

Rugăm politicos pe stimabilul director să mai consulte un pic dicționarul explicativ al limbii române:

MANIFESTÁRE s.f. Afirmare, exprimare a gândurilor, a sentimentelor etc.; semn, dovadă; (p. ext.) spectacol. [< manifesta].
MANIFESTÁRE s. f. 1. acțiunea de a (se) manifesta. 2. exteriorizare, exprimare a gândurilor, a sentimentelor etc.; semn revelator, dovadă, indiciu. ♢ spectacol. (< manifesta)
MANIFESTÁ, (1, 2) manifést, (3) manifestez, vb. I. 1. Tranz. A exprima, a arăta, prin comportare, prin atitudine etc., un sentiment, o tendință. 2. Tranz. și refl. A (se) face cunoscut, a (se) vădi, a (se) exterioriza, a (se) arăta. 3. Intranz. A face o manifestație, a participa la o manifestație, a demonstra. – Din fr. manifester. link

Având în vedere măsurile de reducere a salariilor am presimţirea că respectiva comisie de disciplină va fi asaltată de astfel de aberaţii, ba mai mult, o să fie în imposibilitatea de a-şi desfăşura activitatea datorită faptului că şi parte din membrii comisiei vor fi în această situație.


PS: am nutrit speranța că nu voi mai fi nevoit să folosesc fotografia de mai sus, dar...


Puteţi citi mai multe aici

0 comentarii: