Pagini

luni, 21 iunie 2010

Urmasii lui Traian sunt rugati sa isi gaseasca alt idol


Piesa intalnirii regelui cu supusii de la Snagov a inregistrat duminica un nou act. Scena s-a petrecut de aceasta data in cu totul alte decoruri decat precedenta, cand doar masinile cu care liderii PD-L s-au prezentat la intalnire ar fi platit diferenta de 15% din pensiile taiate.

Lasandu-si masinile pe drum ca intr-un basm prost, democrat-liberalii au dorit sa nu mai oripileze audienta cu bolizii de zeci de mii de euro si au venit cu autobuzul, cu taxiul sau cu cele mai ieftine masini din dotare. Farsa ascunderii masinilor scumpe si aparitia pe biciclete au fost pentru prostirea celor care mai pot fi prostiti.

Fara sa stie de ce au fost chemati, cu teama in suflet inspirata de mult asteptata descindere a regelui atotputernic, pedelistii s-au prezentat la Snagov fara nicio speranta, fiind pregatiti doar pentru instruirea periodica la care seful statului, al guvernului si al partidului, Traian Basescu, ii supune cu o periodicitate aproape ilegala (oricum neconstitutionala). Nestiind nici ei ce isi doresc de la viata sau de la Guvern, democrat liberalii au crezut ca presedintele ii va izbavi de greaua povara a guvernarii si a consecintelor ei tot mai dezastruoase.

Au avut ghinion. Potrivit informatiilor aparute in presa, pe diverse surse, Traian Basescu le-a cerut rabdare pedelistilor. Rabdare cu ministrii, cu Boc, cu criza. Fara remaniere pana in toamna, presedintele le-a promis supusilor sai ca, daca vor avea incredere in el si de aceasta data, le promite ca vor trece cu bine si peste acest hop. Este ultimul lucru pe care presedintele l-ar fi cerut fostilor sai colegi.

Lovitura de soc pe care seful statului le-a aplicat-o pedelistilor doritori de varsare de sange a fost insa alta. "E timpul sa va dezlipiti de mine, eu nu mai candidez. Cautati-va alti lideri, ganditi-va la era post-Basescu si chiar post-Boc". La o era post Basescu poate ca nu ar fi un sfat tocmai prost de urmat. Si nu doar pentru democrat liberali, ci pentru intreaga Romanie. Insa la o era post-Boc?

Ca si cum nu ar fi fost in permanenta doar o nota de subsol a presedintelui, ca si cum nu ar fi fost mereu doar un ecou si o umbra a lui Traian Basescu, o era post-Boc este imposibil de imaginat pentru simplul motiv ca nu a existat o perioada Boc.

Traian Basescu dovedeste inca o data cata putere de influenta are in partidul de guvernamant si cat de eficace stie sa isi exercite aceasta calitate, din moment ce, desi isi indeamna supusii sa se desprinda de el si de imperiul imaginii sale, le cere sa se increada si sa isi puna sperantele in judecatile si in viziunile sale. "Desprindeti-va de mine, fugiti in pustiu si cautati-va un alt idol, insa continuati sa ascultati orbeste de mine" - pare a spune incontinuu Traian Basescu.

Este de asteptat ca in curand sa vedem o mare de urmasi ai lui Traian (ai lui Traian Basescu, desigur) atat de deznadajduiti si disperati ca au ramas fara idol, incat isi vor indrepta privirile catre un alt Zeu gata sa primeasca cu bratele deschise simpatiile si dragostea oarba a unor sustinatori a caror adeziune catre aceasta formatiune politica nu mai are demult de a face cu rationalul.

Cine va fi noul idol al portocaliilor care va atrage multimea de credinciosi abandonata de fostul lor stapan ramane sa vedem. Cu siguranta insa ca acesta nu este nici Boc, nici vreunul dintre vechii membri ai partidului. Elena Udrea, singura care a avut curajul sa ii raspunda presedintelui, trebuie sa stie ca are sanse reale de a prelua stafeta de la presedinte. Sa speram ca ministrul Dezvoltarii si Turismului se gandeste cel putin la acest lucru, chiar daca nu cu aceeasi intensitate cu care a negat ca viseaza la postul de premier.

sursa: Ziare.com

0 comentarii: